SHA: Er de meget stærke, de her chilier?Ja, ja, glem at jeg spurgte. Når jeg så har købt karryblade, laver jeg fluks en portion kokosris med spidskommen, allehånde og karryblade, for der kommer de helt perfekt til deres ret. Og min ellers småt spisende datter kan godt lide ris. Dog ikke Mors sublime kokosris, viste det sig denne dag, så jeg havde en portion til overs, der kiggede anklagende på mig fra køleskabshylden. Men da jeg kom hjem fra arbejde i dag, træt, sulten og børnefri, blev den grundstenen i et gudemåltid. Et noget uforudset og usandsynligt gudemåltid, tilberedt på 7 minutter: Hmm, jeg mikroovner lige noget spinat fra fryseren til min ris ... men det bliver for vådt; jeg mangler noget der knaser ... jeg rister en håndfuld mandelsplitter. Det kunne nu være meget rart med lidt kød, men jeg gider ikke vente på optøning af noget ... men hvad ser jeg her? En rest af slagterens fortrinlige hønsesalat; kan man mon spise mayonnaisesalat på ris og spinat? Jeg prøver sgu. Men det bliver måske lidt fadt. Men hov, chilierne! Dem har jeg jo slet ikke fået smagt endnu. Fintsnitter lige en halv uden kerner og drysser den på sammen med mandlerne, så ser vi hvordan det går.
Ekspedient: Nej, ikke stærke. De er
gode.
SHA: Jeg skal bruge nogen der heller ikke er alt for
milde.
Ekspedient: De er ikke milde, lige tilpas stærke.
SHA: Ikke for
stærke til en dansker?
Ekspedient: Nej, nej.
SHA: Skal man så bruge mange
i en ret?
Ekspedient: Nej, ikke nødvendigt, de er stærke. Billige i brug.
Det gik helt forrygende, kan jeg rapportere, det smagte guddommeligt, og jeg er helt ærgerlig over at jeg ikke kan servere det for gæster, men det er altså ikke nogen særlig præsentabel ret, og blandingen af koldt og varmt er måske også lige lovlig idiosynkratisk. Men en fin lille egoistisk succesoplevelse: en sjældent vellykket fusionsret kombineret med tilfredsstillende køleskabsoprydning – så bliver det altså ikke meget bedre her i huset.
... and you find me beautiful and irresistible
a giant creature that forever seems to grown in size
and you feel a strange attraction
the air is vibrant and electrified
welcome to me, here I am
my arms are open wide ...
2 kommentarer:
uhmmm... jeg blev sulten af at læse det.
Hej - hvor ligger denne indiske grønthandler på Vesterbro? Jeg skal nemlig også bruge karryblade til en indisk ret...På forhånd tak for hjælpen. Mvh Nina
Send en kommentar