søndag, marts 12, 2006

Falliterklæring

Jeg har VIRKELIG forsøgt at kvinde mig op til at skrive om andet end min pubertære forelskelse, men beklager, det kan desværre ikke lade sig gøre. Og så ser jeg til min tilfredsstillelse i kommentarboksen at mine intuitive kvindelige læsere allerede har gættet at netdatemanden har noget med mit blogfravær at gøre. Dog heldigvis ikke på en måde der involverer kødkroge, sorte plasticsække og Amager Fælled.

Næh, vi er i bedste Heathcliff-og-Cathy-stil adskilt af omstændighederne, i dette tilfælde vores respektive forældreforpligtelser, men vi taler i telefon, mailer og sms’er hver dag. Mange gange, faktisk. Og hedt. Han har lukket sin datingprofil, hvorefter jeg gjorde det samme. Han foreslår ganske en passant diverse ting vi kan lave sammen i fremtiden. Han sagde at han havde enormt meget lyst til at fortælle sine børn at han havde fået en sød kæreste (! k-ordet!) men ville vente lidt. Hvorefter de outede ham et døgn senere, idet de hårdnakket påstod at de kunne SE det på ham, hvilket han lykkeligt ringede og refererede. Jeg får de VILDESTE komplimenter, der indledningsvis gjorde mig helt stum af vantro eller bare aftvang mig et bævende ’tak’, hvilket fik ham til at sige ’Jeg kan godt høre at du har svært ved at tro på det jeg siger, men jeg mener det, og det skal jeg nok få dig overbevist om’ *smelte*. Altså, jeg har ikke slået autopiloten til, jeg mener stadig at jeg er med til at afstikke kursen for den her Love Boat, men jeg må indrømme at jeg har sat mig meget godt til rette på min lyserøde sky og nyder udsigten herfra. Med lejlighedsvise påmindelser til mig selv om at turen muligvis ikke varer evigt.

En enkelt lille praktisk oplysning fra mit læseliv føler jeg mig dog forpligtet til at give videre. Statistikken omhandler amerikanske forhold, men er tankevækkende alligevel. Jeg kunne som ansvarsbevidst forælder godt være fristet til at forbyde mit barn at lege hjemme hos familien Smith, som jeg ved har skydevåben i huset. Nej, så hellere sende det over til familien Jones, som har en dejlig pool i baghaven, hvor børnene kan være aktive og uden døre. I kan næsten høre på min klodsede optakt at poolen er farligere end skydevåbnet, men vent alligevel på tallet: Sandsynligheden for at mit barn dør i poolen er HUNDREDE gange større end for at det bliver dræbt med skydevåbnet. Faktisk dør der flere børn i poolulykker end i trafikken, hvilket gør sikring af pools til et mere oplagt emne for lovgivning end påbudte autostole, men fordi sikring af pools ikke er ET entydigt produkt, har det ingen lobby, og derfor intet lovtiltag. Selv i min nuværende tilstand (se ovenfor) må jeg støve den gamle kyniker af: Husk at der ikke er andre end dig der passer på dig selv og dine børn – ikke loven, ikke forsikringsselskaberne, ikke lægerne, ikke lærerne ... ingen andre end DIG.

... I spend my evenings alone
talking to your picture
love is wrapped around my heart
like a boa constrictor ...

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hurraaa.. det ER da bare SÅ dejligt at høre! Uhhh, jeg labber det i mig. For pokker, du har fortjent det! :D
(os' mig, os' mig, os' mig!)

Suzy Q sagde ...

SHA jeg hopper op og ned.. Når jeg ikke er involveret har jeg heldigvis ret til at lade rive mig TOTALT med :)

Suzy-Hang-Around sagde ...

Tak, begge. I er så søde. Og meget smittende i jeres entusiasme :-D

Anonym sagde ...

Jeg forstår ikke sammenhængen med overskriften og slet ikke hvorfor du læser sådan nogle sære bøger?

Suzy-Hang-Around sagde ...

@ Z: Det forstår jeg godt - overskriften går på det mislykkede i ikke at kunne skrive om andet end min lille forelskede navle, fordi jeg ved jo godt at der er andet i verden man med fordel kunne skrive om. Men jeg MÅTTE altså lige runde navlen før jeg kunne skrive om noget andet. Det var sørme heller ikke nemt at finde en sang der kunne rumme begge ender af indlægget, og den valgte er, som overskriften, kun en delvis succes.
Og mht. det andet, de underlige bøger, kan jeg kun sige 'you ain't seen nothing yet'. Jeg er bogligt en altædende grovæder, og 'Freakonomics' ligger pænt i den konventionelle ende. Jeg læser for øjeblikket en kulturhistorie om salt, om fodbinding i Kina, en escortpiges weblog i bogform, en diskussion af det ateistiske samfund, om sproglige faldgruber i engelsk, en kulturhistorie om slik og sukker, om det mandlige lem som kultur og biologi, en lesbisk, feministisk liberalists analyse af kanoniske digte, om sproglig varians reflekteres genetisk plus det løse skønlitteratur. Jeg er dog nok i virkeligheden snarere bogbulimiker end boggrovæder, jeg læser rivende hurtigt, og det er ikke det hele jeg får varig glæde af. Men så genlæser jeg med glæde ...

Anonym sagde ...

Orv, hvor er du nørdet. Jeg er mildest talt imponeret over din litterære appetit, adskellige af emnerne har jeg slet ikke fantasi til at forestille mig (ét af dem VIL jeg slet ikke), et par stykker lyder relativt interessante og kun en enkelt bog har jeg før hørt om. Og mht. din navle, så har vi (jeg tilgives nok af dine øvrige abonnenter at tale på deres vegne) slet ikke LYST til at læse om andet. Ja, altså ikke navlen som sådan, men din forelskelse forstås. Og du burde ærlig talt heller ikke have lyst til at fortælle om meget andet. Med alvorlig risiko for (igen) at lyde docerende, så drop den dårlige samvittighed eller hvad det er, læg bøgerne på hylden (for en tid) og NYD ganske og aldeles helt uhæmmet og -forskammet! Og hvis du har lyst, så skriv om det - det er din weblog. Fik jeg ønsket tillykke?

Suzy-Hang-Around sagde ...

Tak, Z, både for nydelsesopfordringen, lykønskning og kompliment - den med at være en nørd :-)