tirsdag, februar 06, 2007

Positiv indre dialog

Hvordan får man sådan én? Hvad stiller man op når ens sind er selvhadsk, uanset hvad ens fornuftige tanker forsøger at overbevise det om? Der er intet ubehageligt jeg kan føle som mit sind ikke kan gøre værre med et overbevisende "det var du selv ude om!"

Der har været lidt yderlige krøller på sagen med julefrokostkollegaen: Der kom flere tilnærmelser og et enkelt hurtigt møde, hvorefter han trak sig med henvisning til at hans kone havde spurgt direkte til om han havde været sammen med en anden, fordi han opførte sig 'underligt'. Jeg synes at jeg har kunnet stå inde for hvad jeg har gjort og ikke gjort hele vejen igennem. Jeg har virkelig tænkt mig om og prøvet at 'mærke efter' min upålidelige mavefornemmelse. Men ganske uden resultat.

Efter indledningsvis at have svaret overskudsagtigt "Selvfølgelig skal du passe dit ægteskab, det forstår jeg, tak for denne gang" begyndte tankerne at rotere. Og nu ved jeg virkelig ikke om det, der roterer, er en vis kvindes livserfarne konklusioner, eller mit selvhadske sinds troldspejls fortegninger: Vi har mødtes 2 x ½ time i arbejdstiden; det kan hans kone intet vide om, og han har ikke skullet lave dækhistorier. Ergo, hvis han har 'været underlig', er det fordi han gerne har villet opdages – hans fling med mig har været et forsøg på at råbe hende op.

Jeg gider ikke være katalysator i en eller anden ægteskabelig krise – jeg er sgu da ikke et enzym, men et helt skiftevis tænkende og følende menneske – desværre aldrig begge dele på samme tid, lader det til. Den anden udlægning er den klassiske med at jeg kun var spændende så længe jeg strittede imod; da jeg først havde indrømmet at jeg gerne ville have ham, var udfordringen væk, og konen derhjemme blev trukket ind i manegen som undskyldning for at trække sig.

Så den historie han har fortalt og som jeg har spillet med på, at jeg bare var så lækker at han har villet have mig siden første gang han så mig, og at hver eneste mail og hede blik var ærligt ment? Ja, det er den jeg har sværest ved at tro, og i stedet kører den indre monolog: "du praler jo af at være så klog, og alligevel har du endnu en gang lukket en mand ind som ikke vil have dig, for hvem du bare var et redskab eller en scoring."

Jeg ved godt at det SLET ikke hjælper. At han INTET har gjort mig i sammenligning med hvad jeg gør ved mig selv. Og jeg kan sagtens køre lidt positiv selvsuggestion med at jeg var ærlig, voksen, ansvarlig etc., men det føles bare som en indre sagsbehandlers pep-talk. På et tidspunkt går sagsbehandleren hjem, mens troldspejlet spejler døgnet rundt. Så er det bare det og mig. Eller mig og mig. Eller bare mig. Jeg ved ikke hvilken udlægning der er mest træls.

... the Crown will plainly show
the prisoner who now stands before you
was caught redhanded showing feeling
showing feeling of an almost human nature ...

19 kommentarer:

Anonym sagde ...

Å, drop de kvajpander, du er jo meget meget bedre end alt det rod... Jeg postordrebestiller dig straks en ordentlig mand, ved ikke helt, hvordan leveringstiden er på den slags, men håber det ikke tager alt for længe. I mellemtiden: lav parforholdsekvivalenten til at råbe pik! og skride.

Kimpo sagde ...

Og hva så, du temmeligt hæderlige feminist, hvis du kun var et redskab? Eller hvis han behjertet tog en chance og blev skuffet over det han så? Hva så?

Der er masser af mænd og kvinder, så hvis du ikke ligefrem er specielt megaforelsket i ham, er det da bedøvende ligegyldigt.

Om jeg fatter kællinger!

PS: Jeg antager at romatik i sig selv stadig kan fås på dåse(dvd), ligesom sex og aftensmad. Jeg har faktisk overlevet på junkfood i mange år :o)

Suzy-Hang-Around sagde ...

@ AnetQ: PIK!! Jeg er skredet!

Og tak for postordremanden, jeg ser frem til leveringen.

@ 37g: Nej, det er jo netop problemet: jeg var ikke megaforelsket og FATTER heller ikke mig selv. Du har også ret i at man kan dække sine behov nogenlunde med junk. Men det er en lidt tam overlevelse, synes jeg.

Anonym sagde ...

Tjae - jeg kan kun sige hvad jeg vist har sagt før: start med at holde dig fra folk i forhold uanset hvor spændende de måtte virke - der er for mange vektorer på den slags vi aldrig kan se når vi står midt i det og i min erfaring er det sgu aldrig besværet værd fordi det giver grobund for flere spekulationer end fornøjelser i den sidste ende.

Og en anden vinkel: du vil gerne begæres - det er en helt naturlig trang og det ER sguda lidt trælst, at blive snydt for det når det viser sig, at den anden part måske bare brugte en til lidt hurtig afstivning af egoet fremfor, at gå reelt ind i det.
Men op på hesten igen og lad være med, at straffe dig selv for hvad andre ikke kan finde ud af at gå ind i - det er livet helt ærligt for kort til.

Der skal nok komme en anden - det er der da slet ingen tvivl om - og mon ikke det nok skal vise sig, at der er en der kan gå fuldt ind i dig hvad enten det så er en affære eller noget helt andet? ;)

Suzy Q sagde ...

Vi er nogle stykker, der har svært ved at identificere ting og sager, der ikke ligger i ekstremerne. Hvis ikke det er RIGTIG godt (13!) eller RIGTIG dårligt (indlæggelse på afd O) så... ja så ved vi sgu ikke rigtigt hvad det er... Sådan noget gråt snask midt imellem der ikke er til at identificere.
Det kan man spekulere meget over.

Anonym sagde ...

SHA. Rørende enig med AnetQ. Lad da være med at spekulere så meget over den klapodder. Han suuuuger opmærksomhed ti sig. Jeg istemmer gerne i koret: PIK!

og lad os SÅ komme videre!

Anonym sagde ...

Jeg hader, når jeg er enig med 37g, men jeg fatter dig altså heller ikke. Hvor i sætningen; "at jeg bare var så lækker at han har villet have mig siden første gang han så mig, og at hver eneste mail og hede blik var ærligt ment", er der noget, du ikke kan bruge til noget godt?.. Jamenaltså, hvad skal vi (stakkels mænd) gøre?

Suzy-Hang-Around sagde ...

@ Kenneth: Du er et godt og varmt menneske - tak.
@ Suzy Q: Du har ret. Åh, hvor gad jeg godt have en fint kalibreret mavefornemmelse.
@ Acq: Han ER glemt. Normalt udvekslede vi blikke til frokost, og jeg glædede mig lidt småligt til køligt at ignorere ham, hvorefter han guddødemig kommer mig i forkøbet ved at spise på et andet tidspunkt, så vi slet ikke ser hinanden. Irriterende at gå glip af tilfredsstillende næsen-i-sky, men sikkert fornuftigt med lidt ude-af-øje-ude-af-sind.
@ Z: Som sagt synes jeg også selv at jeg er irriterende. Og jeg ville snildt kunne bruge sætningen til noget godt hvis jeg troede på den. Så arme mænd skal bare lade være med at lyve for at få noget på den dumme. Yeah right - like that's ever gonna happen.
Hilsen Midlertidigt-Bitre-Hangaround
PS: Man bliver altså heller ikke mere solskinsagtig af at lade The Wall køre i sløjfe i seks timer. Et fantastisk opus, men ikke muntert. Jeg måtte bare genhøre efter at have fået den ind på iPod'en - har ikke hørt den siden jeg kørte vinyl.

Kimpo sagde ...

Hej z, det handler jo om troværdighed.

Nogen mennesker lever i deres verden af hvide løgne og det der ligner, og masser af mænd spiller spillet med at smøre tykt på.

Men SHA er for kvik til at tro de groteske komplimenter vi giver hende, og deraf kommer hendes ulykke. Selv den dag en mand virkelig mener det han siger, vil hun nok forkaste det som spil.

Åh, er livet ikke herligt, de dumme og de uærlige vinder og laver børn mens Darwin vender sig i graven..

Anonym sagde ...

Hej 37g, det handler blot om tro. I min bog er hans troværdighed aldeles intakt. Hvis han synes SHA er laber, hvorfor skulle han så ikke mene, hvad han sagde? Såvidt jeg kan forstå, SHA, har du på en eller anden måde fået byttet om på sætningerne: "Ganske vist er jeg gift, men min seksuallyst er endnu intakt, hvorfor jeg fra første færd haft lyst til dig" og: "jeg vil ikke lade mit ægteskab stå i vejen for mit begær efter dig, hvorfor jeg prompte vil forlade min kone og indsætte dig på hendes plads, hvor du skal blive til vore dages ende". Men OK; det er en klassisk hørefejl, som skal være dig tilgivet. Naturligvis gælder det at ligesåvel som langt størsteparten af kvinder i bund og grund er søde og rare, er mænd det heldigvis også.

Suzy-Hang-Around sagde ...

@ 37g: Ja, man skulle tro at jeg ville forkaste det, ikke? Men nej, erfaringen viser at jeg gang på gang tror på alle søde ord indtil mandens opførsel modbeviser dem. Jeg er jo bekræftelsesjunkie, og inhalerer alle stoffer der kommer i min retning.

@ Z: Må jeg være fri, jeg hørte ham bestemt ikke fejl som du påstår! Jeg hørte ham sige det første, men min fejl bestod i at tro at en mand der siger sådan er afklaret med sin utroskab. Jeg synes at han burde have vidst på forhånd at han ville a. få bondeanger eller b. blive bange for det han satte på spil.

Jeg troede mao. at han kavde TÆNKT over tingene, vejet risikoen op mod sin lyst til mig, og handlede ud fra det. Men forløbet tyder på at tankevirksomheden har været langt mindre kompleks: Første altopslugende tanke: "Jeg vil have hende kollegaen", dernæst: "Åh nej, nu har jeg dårlig samvittighed over for min kone". Quelle surprise, siger jeg bare.

Men Z, jeg håber du har ret, at han (som flertallet?) er sød og rar, og jeg bare i min forsmåethed fejlfortolker ham. Jeg kender ham næsten ikke, og kan ikke bedømme hans integritet - hvilket er grunden til at jeg ikke spørger ham om disse ting: jeg ville ikke ane om jeg kunne tro på hans svar.

Min foreløbige konklusion er at fysisk intimitet måske ikke forudsætter kærlighed, men det er alt for risikabelt uden fortrolighed. Det har alle andre end jeg vel fundet ud af for længst.

Kimpo sagde ...

Uenig, Z. Begge køns troværdighed er forlængst røget, men det kan da være at kvindens større kapacitet for multitasking, dobbelttænkning og almindelig løgnagtighed bevirker at SHA vil hoppe på limpinden næste gang. My point still being, at SHA og alle andre kvinder statistisk set vælger løgnere og kynikere fremfor retlinede gode mænd. Selv denne mand har stor ære af forløbet. Han falder i sin impulsivitet for SHA, men fortryder.

Jeg har gennem livet været meget lidt tilsmilet af parforholdets lyksaligheder, men jeg kan sagtens se mig i kollegaens situation, og selvfed som jeg er, regner jeg mig for et rimelig anstændigt menneske.

Den omvendte Darwin HAR talt og vil vedblivende gøre det med de kulturelle luksusmønstre mennesker har i tidens velfærdssamfund: De mindst værdige vinder kampen om kvinderne, thi der er for kvinden intet akut behov for gode mænd, og disse har ikke et ordentligt felt at virke i som kan udskille dem.

(dette er en grovskitse til et emne på www.23xy.dk, når jeg engang får bedre tid)

Anonym sagde ...

I want to get an iPhone now that the new one came out and the 3g ones are definatly cheaper. Any idea how much the refurb would be?
[url=http://forexrobot-review.info]best forex software[/url] [url=http://tourw.co.kr/cgi//read.cgi?board=counter&y_number=1903&nnew=2]unlock iphone[/url]

Anonym sagde ...

Hi I'd like to congratulate you for such a great quality site!
Just thought this would be a perfect way to introduce myself!

Sincerely,
Laurence Todd
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/barbie-party-supplies.html]barbie Party Supplies[/url].

Anonym sagde ...

Greettings www.blogger.com people.

Are you looking to get your Internet Business [b]Indexed on top of Yahoo[/b] search engine? Maybe you are looking to get more unique visitors? We have the ideal solution for you! We offer you an exclusive chance to experiance the knowledge of our [b][url=http://xrumer-blast.com/marketplace/xrumer-products/]Xrumer Experts[/url][/b]. [url=http://www.xrumer-blast.com][img]http://xrumer-blast.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif[/img][/url]

This is NOT trash! This is a human made post created specifically to demonstrate the power of our automated software and its potential of getting to wide variety of audience in an effective and time saving manner.

We are a group of veteran [b][url=http://xrumer-blast.com/about-xrumer-blast-com/]Internet Marketers[/url][/b] and [b]SEO Experts[/b] that provide [b]Affordable, High Quality, [url=http://xrumer-blast.com/marketplace/seo-products/]SEO Service[/url][/b]. Post your message on thousands of forums, message boards, blogs and journals and gain organic traffic in a matter of days! With the help of our [b][url=http://xrumerblast.livejournal.com/]Search Engine Optimization Experts[/url][/b] your [b]Forum URL[/b] can appear on [b]9593[/b] blogs and blogs. Receive almost instant growth of your search engine rank, Get thousands of quality backlinks directly to your Store without lifting a finger!

Our goal is simple; we want to make you and your website on the top of every search engine so you and your family can enjoy the comfort of steady, automatic income without leaving your home. Trough our [b][url=http://xrumer-blast.com/contact-xrumer-blast-com/]SEO Expert Advice[/url][/b] you will get one of the best support seen in the industry. As part of our [b]Search Engine Optimization Services[/b], we take care of everything for you, from Optimizing your Website for search engines all through ranking your Blog on the first page of your Yahoo.

For more information regarding [b]Search Engine Optimiztion[/b] and [b]Xrumer Blast Services[/b] visit [b][url=http://www.squidoo.com/xrumer-service]SEO Experts[/url][/b]. Our site includes everything you need to order your first [b]Xrumer Blast[/b], you can create the most appropriate message (Project) to suit your Bussiness, send us the information and after the payment clearance we will start working immediatly!

[url=http://xrumer-blast.com/marketplace/][img]http://xrumer-blast.com/wp-content/uploads/Xrumer-Blast-Logo.png[/img][/url]

Anonym sagde ...

Hey I'd like to congratulate you for such a terrific quality forum!
I was sure this is a perfect way to introduce myself!
The best way pile fortune it is usually a smart plan to begin a savings or investing course of action as early in life as possible. But don't fear if you have not began saving your capital until later on in life. As a consequence of honest work, that is experimenting the best investment vehicles for your assets you can slowly but surely increase your funds so that it numbers to a huge amount by the time you hope to retire. Watch all of the accessible asset classes from stocks to real estate as investments for your money. A wisely diversified portfolio of investments in different asset classes may help your money enlarge through the years.

-Clare Grafton
[url=http://urwealthy.com]currency exchange rates[/url]

Anonym sagde ...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike

Anonym sagde ...

электронные сигареты в туле - период отвыкания от сигареты

Anonym sagde ...

top [url=http://www.001casino.com/]casino online[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino online[/url] autonomous no deposit hand-out at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino
[/url].